inspiratie: Groenebouwmaterialen

Op bezoek bij Groenebouwmaterialen, in Heusden. Na telefonisch contact eerder deze week met Koert, was ik verrast over alle kennis die direct gedeeld werd. Over opbouw van isolatie lagen, over materiaal eigenschappen, over vergelijkingen, waar op te letten en hoe het uit te voeren en dat met natuurlijke duurzame materialen.

Genoeg gehoord om langs te gaan en te kijken hoe ze er zelf bij zitten.

groenebouwmaterialen

aankomst bij groenebouwmaterialen

Ik werd verwelkomd door deze vrolijke vriend in de tuin, nergens een groot uithangbord te verkennen, behalve het handgeschreven bordje aan de weg. Eenmaal door de dubbele rode deuren loop je direct het magazijn binnen. Alles wat je nodig hebt ligt hier klaar. Aan het einde van de ruimte loopt je het kantoor/showroom in. Je krijgt gelijk een indruk van wat er mogelijk is, wat ze verkopen, gebruiken ze zelf.

leem houtvezel

binnen bij groenbouwmaterialen

Ik ontmoet Koert, word hartelijk begroet en krijg koffie en mag gelijk een bio koekje pakken, ik voel me direct thuis. Aan de slag, Koert vertelt me meer over de isolatie producten waar ik geïnteresseerd in ben, houtvezel. Aan de telefoon kwamen we er al op uit dit materiaal het meest geschikt zal zijn, aangezien de hoge isolatiewaarde, maar vooral de bijkomende eigenschappen (vochtregulatie, brandveiligheid en faseverschuivings-kwaliteiten) en hoe het geproduceerd wordt.

Lees meer over de technische specificaties op link (wordt aan geschreven).

Al snel lijkt duidelijk na een korte vergelijking met andere producten, als hennep, schaapswol & gerecycled katoen dat het inderdaad de beste keuze is. Voor de afwerking, in eerste instantie uitgaande van gipsplaten, vertelt Koert me over de alternatieve duurzame kwaliteiten van Leemplaten en Leemstuc. Hier was ik al enthousiast over, maar nu blijkt het ook betaalbaarder te worden. Dus bijstellen van ons plan en de extra kwaliteiten van leem omarmen.

Ik mag rustig aan tafel alle oppervlaktes uitrekenen het op een rij zetten van alle producten en wordt deskundig en uitvoerig geholpen bij al mijn vragen. Ik vind het erg leuk om me erin te verdiepen, maar ben een leek. Daar hebben ze geen enkel probleem mee! Ik verlaat Groenebouwmaterialen met diverse tips, verdiepingsmateriaal en vol goede en groene energie en kijk uit naar een verdere samenwerking.